In momentul in care am inceput sa practic sportul de anduranta, in 2016, corpul meu a luat-o razna: am inceput sa ma ingras, sa retin apa, sa nu am energie,colesterolul era la 260 (limita noramal este sub 200), tiroida dezvoltase niste noduli aflati aproape in stadiul de extirpare, iar doctorii mi-au spus ca nu voi putea avea copii.

First thing, am mers la nutritionist: mi-a spus cum sa imbin orezul cu peste si alte cateva ‘’reguli’’ care, evident nu au functionat. Si ulterior mi-a spus ca nu stie ce sa-mi mai faca/zica.

Asa ca am inceput sa citesc si sa testez toate dietele si mecanismele care mi-au iesit in cale pana cand am inteles legatura dintre minte, corp si suflet.

Dupa aproape 3 ani, zeci de mecanisme de nutritie testate pe corpul prorpriu si cursurile de nutritionist bifate ca o completare a experientei personale, am reusit sa ajung intr-un echilibru al corpului meu:

  •  totul este perfect functional (tiroida ok, hormonii ok, am reusit sa ajung la greutatea optima pentru efortul pe care il fac si constitutia mea, sunt plina de energie si pot sa alerg maratoane montane fara sa fiu deranjata de dureri musculare, lipsa de energie, dureri de articulatii, probleme digestive sau de alta natura).

Dupa 4 ani de alpinism, catarat si alergare montana, am simtit nevoia unui tip de antrenament care sa ma centreze, sa ma intareasca din interior catre exterior, care sa ma ajute sa-mi dezolt mobilitatea si sa imi vindec rigiditatea (atat a corpului, cat si a spiritului). Am ales fara sa gandesc “de ce” PILATES. Si ulterior am realizat ca este ce aveam nevoie. 

Desi nu practicasem, am intrat in cursurile scolii de Pilates cu inima deschisa. Dupa cateva luni, am descoperit o alta viziune despre cum iti poti vindeca bolile fizice prin exercitii de izometrie si respiratii constiente si controlate. Am descoperit ce inseamna sa iti simti corpul, sa simti ce este in neregula la orice nivel si cum poti sa reajungi la echilibru.

Corpul nu este altceva decat o manifestare a sufletului in plan material, sub influenta mintii (programelor instalate in constient). Asa ca abordarea mea include vindecare corpului, a sufletului si a mintii in tandem. 

Mecanismele pe care le folosesc urmaresc:

  1. Corectie alimentara si definirea unui stil de viata sanatos. 

Intotdeauna vom pleca de la ce suntem azi, aici si acum. De aceea, iti voi cere un jurnal alimentar si de efort ca sa stiu care este punctul din care pornim. Mai departe, iti voi defini directii pe care le poti urma pentru a-ti corecta dezechilibrele fizice (fie care este vorba de greutatea corporala – in plus sau in minus, tonifiere sau boli manifestate).

Calatoria este a ta cu tine, totul se va intampla doar daca TU vrei. Eu voi fi alaturi sa te indrum catre alegerile care ti se potrivesc.

  1. Mindfulness

Cred cu tarie ca vindecarea incepe sa se propage atunci cand invatam sa ne ascultam … corpul, sufletul, mintea. 

Avem nevoie sa invatam sa respiram, sa meditam (uneori chiar si in miscare), sa ne auzim vocea interioara si uneori chiar sa ne inchidem mintea pentru a lasa sufletul sa ‘fie’.

Nu exista un plan prestabilit pentru a te invata ceva sau pentru a-ti arata ceva anume, ma adaptez in functie de nivelul tau de perceptie si ce esti aici si acum. Calatoria este frumoasa si poate fi in orice directie vei simti. Drumul se va schimba pe parcurs in functie de evolutia interioara.

  1. Miscare sau plan de antrenament

Recomandarile din zona sportiva sunt adaptate nivelului tau actual si predispozitiei tale: pot fi in zona de fitness, de pilates/yoga, de cardio sau anduranta.

Cert este ca imi doresc sa iti dezvolti un stil de viata care sa fie independent de mine sau de orice alt trainer. Pentru ca fiecare dintre noi suntem creatori si indemn fiecare om sa isi descopere drumul. 

Da, uneori avem nevoie de mici input-uri exterioare, insa ideal este ca acestea sa fie temporare si sa invatam sa ne cladim singuri drumul, intr-un mod sanatos si cu bucurie.

Daca vrei sa ne auzim, scrie-mi la adresa love@inspiria.ro .

<< Inapoi ‘acasa’ 🙂

>