Comunicarea in relatii.

balance your #relationship

‘No brain, baby’ – a devenit un motto recent inventat pentru a face putin haz de necaz atunci cand barbatii ajung in punctul in care se simt inutili sau insuficienti in fata femeii de langa ei.

Observ si in cadrul terapiilor situatii bulversante in relatii:
???????? Femeile nu stiu ce inseamna sa fii femeie si nici nu au reper pentru ‘a fi barbat’
???????? Barbatii simt sa protejeze si sa produca/sa faca, dar se lovesc de femei mai puternice decat ei care ii fac sa se simta mici, mici, mici.
???????? Femeile se frustreaza de fiecare data cand un barbat este iresponsabil sau greseste diverse nimicuri, iar barbatii nu inteleg de ce se aleg cu tipete ‘gratuite’. Totul se termina cu certuri la care, in cel mai fericit caz, copiii nu iau parte
???????? Barbatii ajung sa-si accentueze dependentele, blocajele si starea de insuficienta, in cazuri mai grele, pleaca cu ‘alta’
???????? Femeile prefera sa se descurce singure decat sa piarda vremea cu un ‘iresponsabil’ si ‘incapabil’ si ajung sa se epuizeze – la un moment dat somatizeaza in boli grave, cu putin noroc, evita cancerul.

????Nimeni nu mai stie ce rol are el/ea insusi/insasi si ce sa astepte de la cel de langa el.

Si in tot acest haos, singurul lucru care poate functiona este … comunicarea autentica si deschiderea pentru a intelege : capacitatea, nevoile, nivelul de simtire al celuilalt in egala masura cu ale tale, RABDAREA si compasiunea – sa intelegem ca si celalalt sufera.

????Din pacate, cuplurile se adancesc mai tare in NEcomunicare si Ego si nu reusim sa transcendem aceasta trauma a societatii: ca barbatii sunt iresponsabili si/sau incapabili, iar femeile trebuie sa rezolve tot.

Ce viziune ai legata de acest subiect?

Love,
A.

Related Posts

Prin utilizarea acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate și utilizarea cookie-urilor conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR). Detalii aici.

gratuit
meditatia pacii

Prin abonarea la newsletter vei primi acces la meditația gratuita și la newsletterele mele.

Te poti dezabona în orice moment :)

IMG_9592