Via Transilvanica- Drumul care uneste

Day #1: Lunca Ilvei – campusul Tasuleasa

Planul era sa parcurg o bucata din Bucovina de 40-60 km, insa prognoza ne-a speriat cu ploaie cam toata ziua.

Printr-un miracol, soarele ne-a insotit de-a lungul celor 21 km si ne-a permis sa admiram Calimanii, Muntii Rodnei inca inzapeziti. Obisnuita cu Bucegii si Fagarasii si Craiul, am gasit un alb vibe care m-a fascinat, in special in golul alpin.  Drumuri line, care-ti permit sa te bucuri si sa fii prezent in frumusetea miraculoasa a naturii. Traseul destul de curat, insa inca avem nevoie de educare – am strans 2 saci cu sticle din plastic si cutii.

Am plecat din centrul satului Lunca Ilvei pana la sediul Tasuleasa. Am aduna 21.5 km si 700 m D + de soare, bucurie, liniste si prezenta. Am folosit trackul GPS pe ceas si mi-a fost de ajutor la cateva intersectii.

Day #2: Dîrjiu – Crit

Am plecat sa caut lumina … vreo 40 km… cu rasi, ursi, pasari, mioare si caini.  De la Dîrjiu la Crit. Peste colinele presarate cu verde viu.

A vrut sa fie alergare, dar m-am pierdut cu sufletul in cele 6 sate si-am si mers… Dîrjiu, Mujna, Archita, Roades, Bunesti, Crit … printre casele viu colorate, zambetul satenilor, rasul copiilor si ochii blajini ai cainilor. 

Daca m-am intalnit cu ursul sau cainii de la stana ?

Cu ursul nu (fluierul si-a facut treaba), dar m-au mirosit vreo 40 de caini in total, 5 stane mi-au iesit in cale. Insa am devenit prieteni. Nu, nu te ataca, doar iti aduc TIE aminte ca esti la ei acasa. Daca stii asta, nu te sperii si ii intelegi, se imblanzesc.

De ce singura atatia km si in alergare?

Pentru ca asa ii place sufletului meu acum. Fara obiective, fara ‘trebuie’, fara sa fortez nimic.

Am gasit ‘acasa’ pentru suflet.

  

Related Posts

Prin utilizarea acestui site, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate și utilizarea cookie-urilor conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR). Detalii aici.

gratuit
meditatia pacii

Prin abonarea la newsletter vei primi acces la meditația gratuita și la newsletterele mele.

Te poti dezabona în orice moment :)

IMG_9592